Διεθνή
08-07-2021 | 20:19

Δεν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό η Ιταλία

Newsroom
Μοιράσου το
Δεν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό η Ιταλία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι, συμμετέχοντας στο «Φεστιβάλ Ιδεών» της εφημερίδας La Repubblica, υπογράμμισε σήμερα το απόγευμα ότι η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι δεν προτίθεται να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών της χώρας. 

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Δεν έχουμε την πρόθεση να τον επιβάλουμε, αλλά κάνουμε μια ισχυρότατη έκκληση στην συλλογική ευθύνη. Απευθύνουμε έκκληση να εμβολιαστούν όλοι, ακριβώς στο όνομα της συλλογικής ευθύνης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των τελευταίων υπολογισμών, το 15% των ιταλών δασκάλων και καθηγητών δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. 

Παράλληλα, ο Μπιάνκι υπογράμμισε ότι «δίνει μάχη μέρα νύχτα» με στόχο, το Σεπτέμβριο τα παιδιά να μπορέσουν να επιστρέψουν στις τάξεις τους και να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα, μέσα στα σχολεία τους. «Πρόκειται για έναν αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί», τόνισε ο Ιταλός υπουργός, ζητώντας από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ντράγκι, το μέγιστο πνεύμα συνεργασίας. 

«Στην νέα αυτή αρχή, μετά την πανδημία, η παιδεία πρέπει να κατέχει κεντρικό ρόλο. Δεν είναι αυτονόητο ούτε κοινότυπο, διότι τα σχολεία και η παιδεία, στην Ιταλία, δεν είχαν ποτέ κεντρικό ρόλο», ολοκλήρωσε ο Πατρίτσιο Μπιάνκι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.