Τέλος στα ψώνια με ραντεβού από την Παρασκευή – Οι εισηγήσεις για sms και γυμναστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στα ψώνια με ραντεβού από την Παρασκευή – Οι εισηγήσεις για sms και γυμναστήρια
Καταργούνται τα ψώνια με click away και click in shop, με βάση την εισήγηση προς την κυβέρνηση.

Πράσινο φως για περισσότερες ανάσες ελευθερίας από την προσεχή Παρασκευή δίνουν οι επιστήμονες, που συνεδριάζουν από τις 12 το μεσημέρι.

Η εισήγησή τους περιλαμβάνει παράταση της ελεύθερης κυκλοφορίας κατά μιάμιση ώρα, με την απαγόρευση να ισχύει από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, αντί για τις 11 το βράδυ που ισχύει έως σήμερα.

Συγκατάθεση δίνουν και στην άρση του μέτρου για υποχρεωτική αποστολή sms στο 13033 για τις μετακινήσεις και στο 13032 για τα ψώνια στα καταστήματα του λιανεμπορίου, καθώς καταργούνται τα συστήματα click away και click in shop.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις προς τα νησιά εισηγούνται να επιτρέπονται μόνο μετά από τον πλήρη εμβολιασμό ή αρνητικό τεστ ή αν υπάρχει ιστορικό νόσησης.

Ως προς τη λειτουργία των γυμναστηρίων, οι ειδικοί προτείνουν να ανοίξουν μετά τις 31 Μάϊου και αφού επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ενώ «βλέπουν» την άρση των περιορισμών για τις δεξιώσεις γάμων και άλλες εκδηλώσεις από τον Ιούνιο.

Επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση αναμένεονται στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στις 18:00 από τον Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιο για το κυβερνητικό έργο, Άκης Σκέρτσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πελώνη: Δεν θα ανοίξουν ακόμη οι παιδικοί σταθμοί -Στις 15/5 ξεκινούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Το καλοκαίρι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα

Τι ισχύει από σήμερα στις μετακινήσεις μεταξύ δήμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider