Διεθνή
24-03-2021 | 15:19

Ιρλανδία: «Ανησυχητικά» τα στοιχεία για την Covid-19 στη χώρα

Newsroom
Μοιράσου το
Ιρλανδία: «Ανησυχητικά» τα στοιχεία για την Covid-19 στη χώρα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η απότομη αύξηση σε εβδομαδιαία βάση στον αριθμό των ανθρώπων στην Ιρλανδία που παραπέμπονται για τεστ για COVID-19 είναι μια «ανησυχητική» εξέλιξη, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ, την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει την μικρή χαλάρωση των περιορισμών.

Η Ιρλανδία βρίσκεται υπό αυστηρό lockdown από τα τέλη Δεκεμβρίου, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα αρθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες. Η χαλάρωση του μέτρου που προβλέπει ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν εντός μίας ακτίνας 5 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους, η άδεια για κάποια αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους καθώς και το άνοιγμα των εργοταξίων αναμένεται να εξεταστεί στις 5 Απριλίου.

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 ανθρώπους τις τελευταίες 14 ημέρες έχει μειωθεί σε 158 από το υψηλό άνω των 1.500 τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια του πλέον θανατηφόρου κύματος μέχρι στιγμής στην Ιρλανδία, τα κρούσματα έχουν αρχίσει σταδιακά να αυξάνονται την τελευταία εβδομάδα.

Επικαλούμενος στοιχεία από την διαδικτυακή πλατφόρμα ιχνηλάτησης στην κοινότητα που διαχειρίζονται γιατροί, η οποία έχει δώσει έγκαιρη προειδοποιητική ένδειξη στα προηγούμενα κύματα, ο Βαράντκαρ δήλωσε ότι ο διπλασιασμός του μέσου αριθμού των περιπτώσεων που πληρούν τα κριτήρια των τεστ σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες είναι πιθανόν να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο επικεφαλής του φορέα διαχείρισης των υπηρεσιών υγείας Πολ Ριντ δήλωσε σήμερα ότι αν και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται ή αυτών που χρειάζονται σοβαρή φροντίδα συνεχίζει να μειώνεται, οι παραπομπές για τεστ αυξήθηκαν κατά 35% σε εβδομαδιαία βάση τη Δευτέρα και κατά 42% την Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk ότι, αν και τα κρούσματα παραμένουν επίμονα υψηλά, αναμένει κάποια μερική άρση των περιορισμών τον Απρίλιο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το όριο των 5 χιλιομέτρων και τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους.

Το κλείσιμο των περισσότερων εργοταξίων από τον Ιανουάριο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την Ιρλανδία, όπου οι ελλείψεις στη στέγαση έχουν οδηγήσει τα ενοίκια σε επίπεδα ρεκόρ και έχουν προκαλέσει νέα αύξηση στις τιμές αγοράς τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.