Προειδοποίηση Μάας: Η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις κυρώσεις

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προειδοποίηση Μάας: Η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις κυρώσεις
«Τότε σίγουρα θα προκύψει ξανά το ζήτημα επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας», επισήμανε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. 

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, λίγο πριν από την έναρξη συνεδρίασης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, τονίζοντας ότι «η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αν θέλει να αποφύγει τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών στην ΕΕ για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «εξαρτάται από την Τουρκία ποια απόφαση θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο», ενώ εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξουν θετικά σημάδια έως τον Δεκέμβριο, αλλά μόνο νέες προκλήσεις, όπως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κατεχόμενη Κύπρο, τότε η συζήτηση θα είναι δύσκολη.

«Τότε σίγουρα θα προκύψει ξανά το ζήτημα επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας», επισήμανε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από την Αλάσκα στο Αιγαίο: Το επικίνδυνο προηγούμενο της ουκρανικής «διευθέτησης»

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider