Ένα νέο τηλεοπτικό κανάλι θα εγκαινιάσει σήμερα o βρετανικός τηλεοπτικός όμιλος Sky News, το οποίο θα απευθύνεται στους αγανακτισμένους από το Brexit τηλεθεατές και δεν θα καλύπτει καθόλου το θέμα αυτό.

Το νέο αυτό κανάλι θα εκπέμπει από τις 5 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές τόσο στην τηλεόραση όσο και μέσω YouTube.

Την ίδια ώρα, το Sky Νews θα εξακολουθήσει να καλύπτει όλες τις πλευρές του βρετανικού «διαζυγίου» από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο βασικό του τηλεοπτικό δίκτυο, όπως και όλες τις σημαντικές βρετανικές και διεθνείς ειδήσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Έρευνα που διενεργήθηκε αυτό το καλοκαίρι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 1/3 των Βρετανών αποφεύγουν εντελώς τις ειδήσεις. Περισσότερο από το 70% των ερωτηθέντων κατηγόρησε για αυτό το Brexit, επισημαίνοντας ότι «έχουν αγανακτήσει από την πολιτική συζήτηση γύρω από αυτό», ενώ το 40% απάντησε ότι «νιώθει ότι δεν έχει τη δύναμη να επηρεάσει τα γεγονότα».

«Το Sky News Brexit-free είναι μια τολμηρή προσέγγιση, όμως το να ακούμε την κοινή γνώμη (…) είναι κάτι που γνωρίζουμε ότι οι θεατές μας θεωρούν σημαντικό», επεσήμανε ο Τζον Ράιλι επικεφαλής του Sky News.

«Το Brexit είναι ένα ιστορικό θέμα το οποίο έχει σημαντικές επιπτώσεις και θα συνεχίσουμε να το καλύπτουμε εκτενώς», πρόσθεσε.