Bitcoin: Πάνω από τις 51.000 δολάρια μετά από 2 χρόνια - «Έπιασε» και πάλι το 1 τρισ. σε συνολική αξία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Πάνω από τις 51.000 δολάρια μετά από 2 χρόνια - «Έπιασε» και πάλι το 1 τρισ. σε συνολική αξία
Η άνοδος των τιμών συνεχίζει το ράλι που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Σε υψηλά πλέον των δύο ετών φτάνει το bitcoin την Τετάρτη με την συνολικά αξία κεφαλαιοποίησης του να «εκτοξεύεται» άνω του 1 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

Το κρυπτονόμισμα έσπασε το επίπεδο των 51.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας, περίπου στα 51.229 δολάρια αυξημένο κατά περίπου 3% από την τιμή του πριν από 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Η άνοδος των τιμών συνεχίζει το ράλι που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. Μόνο φέτος, το bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 21%.

Την Τρίτη, πρόσκαιρα είχε ανακοπεί το ράλι μετά από επτά συνεδριάσεις ανόδου. Επισημαίνεται πως το ράλι των τελευταίων ημερών οφείλεται στην αισιοδοξία ότι η έγκριση του προηγουμένου μήνα για το ETF spot bitcoin από την SEC στις ΗΠΑ οδηγεί σε μεγαλύτερη θεσμική αποδοχή.

Εννέα αμερικανικά ETF spot bitcoin έκαναν το ντεμπούτο τους στις 11 Ιανουαρίου, ενώ το Greyscale Bitcoin Trust, ηλικίας άνω της δεκαετίας, μετατράπηκε σε ETF την ίδια ημέρα. Η προσβασιμότητα των ETF υπόσχεται να διευρύνει τη βάση των επενδυτών για το ψηφιακό νόμισμα. Τα νέα funds έχουν προσελκύσει πάνω από 9 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής.

Δεν θα πρέπει να λησμονείται, επιπλέον, η πολυαναμενόμενη διαδικασία του halving την οποία οι επενδυτές αξιολογούν ως μία ευκαιρία καθώς κατά τα προηγούμενα halving το bitcoin είχε σημαντικά κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: «Έσπασε» το 7ήμερο ανοδικό σερί - Παραμένει κοντά στις 50.000 δολάρια

Robinhood: Ξεπέρασε τις προσδοκίες τριμήνου καθώς «επιστρέφουν« οι ιδιώτες επενδυτές

Airbnb: «Βλέπει» πωλήσεις 2,07 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider