Εδραιώνεται πάνω από τα 27.000 δολάρια το Bitcoin και ανεβαίνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εδραιώνεται πάνω από τα 27.000 δολάρια το Bitcoin και ανεβαίνει
Ορισμένοι αναλυτές αμφισβητούν το πόσο θα διαρκέσει αυτό το τελευταίο ράλι ενώ το επίπεδο στο οποίο ελπίζουν οι επενδυτές να δουν κέρδη είναι στα 28.800 δολάρια.

Συνέχεια στο ράλι της περασμένης εβδομάδας, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 27.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, δίνει το Bitcoin, συμπαρασύροντας ανοδικά και άλλα μικρότερα crypto όπως το Solana, το Litecoin και το Bitcoin Cash.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, αφού πέτυχε την πρώτη «πράσινη» εβδομάδα του εδώ και παραπάνω από ένα μήνα, συνεχίζει το ράλι του, έχοντας ενισχυθεί έως και 3,7% στα 27.418 δολάρια (στις 20:20 ώρα Ελλάδας κερδίζει 2,45% στα 27.101 δολάρια) Το Solana ισχυροποιείται περίπου 6%, το Litecoin κάνει άλμα 6,5% και το Bitcoin Cash εκτοξεύεται 8%.

Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να μειώνουν τη γοητεία των assets υψηλού κινδύνου, όπως τα cryptos, όμως η εντύπωση πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέα άνοδο, τροφοδοτεί θετικά τα κρυπτονομίσματα. «Μετά από έναν παρατεταμένο αγώνα για την διατήρηση του ψυχολογικού ορίου των 25.000 δολαρίων, το Bitcoin, σταθεροποιείται», υπογραμμίζει ο Μάτι Γκρίνσπαν, διευθύνων σύμβουλος της Quantum Economics.

«Δεν βλέπω ξεκάθαρη αιτία για την άνοδο Στο τρέχον περιβάλλον χαμηλής ρευστότητας, η σχετικά χαμηλή πίεση αγοράς/πώλησης θα μπορούσε να ενισχύσει τις κινήσεις των τιμών spot και να τονώσει τις ρευστοποιήσεις στις αγορές παραγώγων» εκτιμά η Ντεσισλάβα Ιάνεβα, ανώτερη ερευνητική αναλύτρια στην Kaiko.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ο Πούτιν εθνικοποίησε με διάταγμα τα τυπογραφεία του νορβηγικού ομίλου Amedia

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές ενόψει Fed - Βουτιά 12% για τη Societe Generale

Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης εξετάζει η low cost αεροπορική Volotea

gazzetta
gazzetta reader insider insider