Bitcoin: Xάνει το «mojo» του μετά από το ράλι του πρώτου εξαμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Xάνει το «mojo» του μετά από το ράλι του πρώτου εξαμήνου
Η σταθερότητα που επιδεικνύει το κρυπτονόμισμα στις διακυμάνσεις της διαπραγμάτευσης της τιμής του, δείχνει ότι προσώρας έχει χαθεί ο ενθουσιασμός για τα crypto.

Εξετάστε τη ζέστη, την κούραση στα τέλη του καλοκαιριού ή τις φάσεις του φεγγαριού, αλλά το συνήθως ασταθές Bitcoin δεν ενεργούσε με τους τυπικούς, σποραδικούς τρόπους του τελευταία.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα έχει πραγματοποιήσει οκτώ συνεδρίες συναλλαγών χωρίς κίνηση που να ξεπερνά το 1%, τη μεγαλύτερη από τις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Πριν από αυτό, κάποιος πρέπει να επιστρέψει στον Οκτώβριο του 2018 για να βρει ένα τέτοιο σερί.

Είναι μια αλλαγή του ρυθμού για το τυπικά ευμετάβλητο νόμισμα, για το οποίο οι άγριες διακυμάνσεις των τιμών του και οι ατελείωτες μέρες «ταλαιπωρίας», ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Το Bitcoin σημείωσε ράλι πάνω από 80% το πρώτο εξάμηνο του έτους, αφού υποχώρησε 64% το 2022. Και συνέβη καθώς οι όγκοι συναλλαγών έχουν επίσης μειωθεί, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς λένε ότι είναι «αρκετά ασυνήθιστο».

«Έχουμε δει το Bitcoin να περιορίζεται σε στενά όρια σε προηγούμενους ανοδικούς κύκλους», δήλωσε ο Strahinja Savic, επικεφαλής δεδομένων και ανάλυσης στο FRNT Financial. «Τότε, όπως και τώρα, ο ευρύτερος ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα μειώθηκε», είπε, προσθέτοντας ότι οι αναζητήσεις της Google για «Bitcoin» είναι ένα κλάσμα αυτού που ήταν τον Μάιο του 2021, όταν το ενδιαφέρον είχε κορυφωθεί.

Το Bitcoin έχει βυθιστεί σε ένα στενό εύρος συναλλαγών τον τελευταίο καιρό, κυμαινόμενο γύρω από το επίπεδο των 29.000 δολαρίων. Στην πραγματικότητα, έως τις 20 Ιουλίου, το ενδοημερήσιο υψηλό-χαμηλό εύρος του νομίσματος τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν μόλις 7,8%, το στενότερο μηνιαίο εύρος από τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group. Από τον Νοέμβριο του 2013, όταν το Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1.000 $, υπήρξαν μόνο οκτώ άλλες περίοδοι όπου το τελικό εύρος τεσσάρων εβδομάδων του ήταν μικρότερο από 10%.

Οι κινήσεις του έχουν προκαλέσει «αφωνία», ακόμη και σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων σχετικά με πιθανές μελλοντικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής έναρξης ενός spot-Bitcoin ETF στις ΗΠΑ, το οποίο οι φανατικοί του crypto ζητούσαν εδώ και χρόνια. Ορισμένοι εκδότες ETF δοκιμάζουν επίσης τις δυνάμεις τους σε αμοιβαία κεφάλαια Ether-futures, καταθέτοντας έγγραφα για τέτοια προϊόντα την περασμένη εβδομάδα, καθώς κατά κάποιο τρόπο οι ρυθμιστικές αρχές δείχνουν ότι μπορεί να είναι πιο ανοιχτές στο να επιτρέψουν την κυκλοφορία ενός τέτοιου αμοιβαίου κεφαλαίου.

Πάντως παρά τον ενθουσιασμό, οι κινήσεις του Bitcoin ήταν ήπιες ακόμα και όταν τις δούμε μακροπρόθεσμα: Ένας δείκτης που μετρά την μεταβλητότητα ο οποίος εξετάζει τις τελευταίες 180 ημέρες βρίσκεται σε χαμηλά ετών για τους ηγέτες της αγοράς κρυπτονομισμάτων - τα Bitcoin και Ether- σύμφωνα με στοιχεία της Kaiko. Ο συγκεκριμένος δείκτης έχει μειωθεί μόνο σε λίγες περιπτώσεις από το 2012.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider