Άγγιξε τα 31.500 δολάρια το Bitcoin - Σε υψηλό 13 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άγγιξε τα 31.500 δολάρια το Bitcoin - Σε υψηλό 13 μηνών
Πλέον, το Bitcoin αντιπροσωπεύει σχεδόν το 49% της αγοράς κρυπτονομισμάτων των 1,2 τρισ. δολ., κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της τελευταίας 2ετίας.

Το Bitcoin σκαρφάλωσε σε υψηλό 13 μηνών την Πέμπτη, σημειώνοντας άνοδο έως και 3,28% στα 31.500 δολάρια (ενώ το μεσημέρι ώρα Ελλάδος ενισχύεται 1% στα 31.085 δολάρια).

Πλέον, το Bitcoin αντιπροσωπεύει σχεδόν το 49% της αγοράς κρυπτονομισμάτων των 1,2 τρισ. δολ., κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της τελευταίας 2ετίας. Σημειωτέον ότι η άνοδος του Bitcoin μέχρι στιγμής το 2023 φθάνει το 86%.

Η κίνηση - έκπληξη της BlackRock, η οποία υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για τη δημιουργία spot bitcoin ETF - ανάμεσα σε άλλες αιτήσεις από αμερικανικές εταιρείες - έδωσε ώθηση στο κρυπτονόμισμα, δημιουργώντας νέες πηγές ζήτησης. Η SEC έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής σε κάτι τέτοιο, εντούτοις έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες ότι τελικά θα μπορούσε να πειστεί.

Άνοδο 1,5% σημειώνει το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ethereum, που διαπραγματεύεται στα 1.938 ευρώ το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Το bitcoin κατάφερε να επισκιάσει την άνοδο των μετοχών, ξεπερνώντας ακόμα και την άνοδο που κατέγραψε για το πρώτο μισό του έτους ο τεχνολογικός Nasdaq, που συνδέεται στενά με την αγορά των crypto. Παρόμοιο ράλι σημείωσαν και άλλα κρυπτονομίσματα, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημείωσαν στα τέλη του 2022. Η «κρυπτο-αγορά» έχει να... ευχαριστεί την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για τα κέρδη στο α' εξάμηνο του 2023.

Το bitcoin έχει γίνει λιγότερο συσχετισμένο με τις μετοχές, αλλά συνεχίζει να κινείται με βάση τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Fed για τα επιτόκια, καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλά 15 μηνών το ρούβλι - Απώλειες 8% μετά την ανταρσία της Wagner

Κίνα και φόβοι ύφεσης «βύθισαν» 25% τις τιμές των εμπορευμάτων σε 12 μήνες

Το χρυσό ρολόι της Tudor που φόρεσε ο Μπέκαμ στο Γουίμπλεντον κοστίζει όσο ένα Rolex

gazzetta
gazzetta reader insider insider