Το bitcoin κερδίζει αλλά ο φόβος για μια χρεοκοπία των ΗΠΑ συνεχίζει να πλήττει τα crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το bitcoin κερδίζει αλλά ο φόβος για μια χρεοκοπία των ΗΠΑ συνεχίζει να πλήττει τα crypto
Μεταξύ των παραγόντων που παρακολουθούν οι επενδυτές είναι η μακροοικονομική εικόνα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της πορείας των επιτοκίων και του κινδύνου χρεοκοπίας, εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους. 

Σε άνοδο βρίσκονται το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα την Τρίτη, αν και συνεχίζουν να υποχωρούν κάτω από τα βασικά επίπεδα εν μέσω διόρθωσης από την πρόσφατη κορύφωση του Απριλίου καθώς η συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ παραμένει ανολοκλήρωτη δημιουργώντας αβεβαιότητα για τους επενδυτές.

Η τιμή του bitcoin έχει αυξηθεί 2% τις τελευταίες 24 ώρες στα 27.325 δολάρια αλλά παραμένει κολλημένο στη ζώνη μεταξύ 26.500 και 27.500 δολαρίων, η οποία διατηρείται για μεγάλο μέρος των τελευταίων δύο εβδομάδων και αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο στενά εύρη συναλλαγών για την τιμή του bitcoin εδώ και χρόνια.

Ενώ το crypto παραμένει ανοδικό κατά τα περίπου δύο τρίτα μέχρι στιγμής φέτος, δεν κατάφερε να διατηρήσει το υψηλό του Απριλίου πάνω από τα 30.000 δολάρια -τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2022- με τους επενδυτές να εξετάζουν πολλούς καταλυτικούς παράγοντες αστάθειας.

«Το bitcoin σταθεροποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα πάνω από τη σημαντική υποστήριξη κοντά στα 25.200 δολάρια. Η βραχυπρόθεσμη δυναμική παραμένει προς τα κάτω, ωστόσο, υποδηλώνοντας ότι η διόρθωση θα διατηρηθεί», δήλωσε στο Marketwatch η Κέιτι Στόκτον, διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία τεχνικής έρευνας Fairlead Strategies.

«Το momentum μεσοπρόθεσμα παραμένει θετικό, αλλά έχει εξασθενίσει… Το bitcoin παραμένει μακροπρόθεσμα υπό αμφισβήτηση δεδομένων των καθοδικών εβδομαδιαίων δεικτών».

Μεταξύ των παραγόντων που παρακολουθούν οι επενδυτές είναι η μακροοικονομική εικόνα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της πορείας των επιτοκίων και του κινδύνου χρεοκοπίας, εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους.

Και οι δύο δυνάμεις επηρεάζουν και το χρηματιστήριο και οδηγούν το bitcoin να κινείται με παρόμοιο τρόπο με τον Dow Jones και τον S&P 500. Ειδικότερα, η προοπτική αθέτησης του χρέους των ΗΠΑ φαίνεται σημαντικό «φρένο» στη δυναμική για περιουσιακά στοιχεία ρίσκου.

«Ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι πολύ μικρός, αλλά αν συνέβαινε, θα μπορούσε να αποτελέσει χτύπημα στην όρεξη για ανάληψη ρίσκου, κάτι που θα έστελνε τα κρυπτονομίσματα απότομα χαμηλότερα», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής στην Oanda.

«Το bitcoin φαίνεται ικανοποιημένο να διαπραγματεύεται κοντά στα κατώτερα όρια του πρόσφατου εύρους συναλλαγών του μεταξύ 26.500 και 30.000 δολαρίων… Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων δεν είναι σίγουροι πώς θα συμπεριφερθεί το bitcoin κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο χρέους».

Πέρα από το bitcoin, το ether -το δεύτερο μεγαλύτερο crypto- κερδίζει 2% στα 1.850 δολάρια. Τα μικρότερα tokens ή altcoins ήταν επίσης υψηλότερα, με το Cardano να σημειώνει άνοδο λιγότερο από 1% και το Polygon να καταγράφει κέρδη 3%. Τα memecoins επίσης αυξήθηκαν, με το dogecoin και το Shiba Inu να αυξάνονται κατά 2%.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gazprom: Η αύξηση φόρων «έφαγε» το 40% των κερδών για το 2022

Deal πολλών δισ. δολαρίων μεταξύ Apple και Broadcom για τσιπ αμερικανικής παραγωγής

WhatsApp: Έστειλες λάθος μήνυμα; Τώρα μπορείς να το διορθώσεις, αν είσαι αρκετά... γρήγορος

gazzetta
gazzetta reader insider insider