Ενίσχυση της συμμαχίας Renault-Nissan θέλει το Παρίσι – Ετοιμάζεται να μειώσει το ποσοστό του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενίσχυση της συμμαχίας Renault-Nissan θέλει το Παρίσι – Ετοιμάζεται να μειώσει το ποσοστό του
Το ποσοστό του κράτους στη Renault ανέρχεται στο 15% και είναι ένα θέμα που προκαλεί προστριβές με τη Nissan.

Υπέρ της ενίσχυσης της συμμαχίας Renault-Nissan τάσσεται η γαλλική κυβέρνηση.

«Προτεραιότητα είναι να ενισχυθεί η συμμαχία Renault-Nissan πριν εξεταστεί η προσέγγιση με έναν άλλο κατασκευαστή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λεμέρ, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Renault και της ανταγωνίστριάς της Fiat Chrysler.

Σε αυτό το πλαίσιο, το κράτος είναι έτοιμο να «μειώσει το ποσοστό» του στο μετοχικό κεφάλαιο της Renault, όπως δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Το ποσοστό ανέρχεται στο 15% και είναι ένα θέμα που προκαλεί προστριβές με τη Nissan.

«Μπορούμε να μειώσουμε το ποσοστό του κράτους στο κεφάλαιο της Renault. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αρκεί, στο τέλος της διαδικασίας, να έχουμε έναν πιο ισχυρό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και μια πιο ισχυρή συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών οχημάτων, της Nissan και της Renault», δήλωσε ο υπουργός.

Την Πέμπτη, η Fiat απέσυρε την πρόταση ύψους 35 δισ. ευρώ για τη συγχώνευσή της με την Renault, επιρρίπτοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων στη γαλλική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider