Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;

Λυκούργος Λιαρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;

Ένα κινηματογραφικό έργο, πολλά χρόνια πριν, μου δημιουργούσε περίεργα συναισθήματα, με τον… τίτλο του. Για κάποιο λόγο, τον θυμήθηκα χθες, μόλις άκουσα για την… Υπουργοποίηση του κ. Κουβέλη και, μάλιστα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπό τον κ. Καμμένο.

Θυμάμαι τον Φώτη Κουβέλη, το 2002, ως Δικηγόρο-Συνήγορο ενός Γιατρού που είχε σοβαρό... πρόβλημα με φακελάκι ή σοβαρό ιατρικό λάθος, δεν θυμάμαι ακριβώς. Τότε, ως Πρόεδρος του Α' ΠΕΣΥ Αττικής, ήμουν Πρόεδρος του Πειθαρχικού Γιατρών ΕΣΥ. Θυμάμαι πως είχα σχηματίσει μία καθόλου κολακευτική εικόνα ενός περιορισμένων δυνατοτήτων ανθρώπου, με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Είχα, έκτοτε, μείνει με την απορία πώς τον θεωρούσαν σοβαρό πολιτικό στέλεχος, άξιο να είναι Πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς. Μάλλον δίκιο είχα.

Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κ. Τσίπρα, αλλά έχω την εντύπωση πως έχει αρχίσει να κάνει σοβαρά λάθη. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είναι χώρος για την προβολή πολιτικών συμβολισμών ή εκλογικών τακτικισμών. Ειδικά αυτόν τον καιρό, με τον εκτραχηλισμό του κ. Ερντογάν και τη γενικότερη κατάρρευση των διεθνών στηριγμάτων μας. Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι σημαντικότερο και από το Εθνικής Οικονομίας, την οποία πλέον έχουν αναλάβει οι… δανειστές μας.

Η παρουσία ενός Κουβέλη στην Άμυνα είναι εικόνα ακραία σουρεαλιστική. Ως πολιτικός κατόρθωσε να… «εξαφανίσει» ένα κόμμα με ιστορικές ρίζες και να φτάσει εκλογικά ποσοστά άγνωστα ακόμη και για νεοεμφανιζόμενα κόμματα όπως του κ. Κατσανέβα. Οι διοικητικές του ικανότητες είναι άγνωστες, αλλά, αν υπήρχαν, θα τις ξέραμε στις δεκαετίες της παρουσίας του. Το μόνο του πολιτικό του «κατόρθωμα» φαίνεται να είναι η στήριξη του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τα γνωστά αποτελέσματα. Η συνύπαρξη με τον κ. Καμμένο είναι ακόμη περισσότερο αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Ο Υπουργός Άμυνας, βέβαια, ήδη βαρύνεται με μία σοβαρή κατηγορία και ίσως μπορεί να… βοηθήσει εδώ. Αλλά γι’ αυτό, κ. Τσίπρα, δεν ήταν ανάγκη να τον κάνετε Υπουργό.

Η μόνη χρησιμότητα της στρατολόγησης του κ. Κουβέλη στα 70 του, είναι να κάνει το χειλάκι μας να γελάσει λίγο. Κάτι σαν τα Θεάματα που μαζί με τον Άρτο είναι το όπλο της Εξουσίας. Σατανική η κίνηση του κ. Τσίπρα, σε αυτό αποβλέπει. Αλλιώς θα τον έβαζε στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό, όμως, θα μας υποχρέωνε να τον πάρουμε σοβαρά. Ενώ τώρα, μπορούμε να γελάσουμε. Κάτι είναι και αυτό στις μέρες μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider