Συνεχίζει σε θετικό μομέντουμ η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει σε θετικό μομέντουμ η Wall Street
Ώθηση από καλύτερου του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα λαμβάνει η Wall Street.

Με κέρδη συνεχίζει και την Τετάρτη η Wall Street καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν θετικά τα πρώτα μηνύματα.

Υψηλότερα κέρδη και έσοδα κατέγραψε η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs για το β' τρίμηνο του 2020.

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 6,26 δολάρια ανά μετοχή ή 2,25 δισ. δολάρια, από 5,81 δολάρια ανά μετοχή ή 2,20 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Παράλληλα τα έσοδα της τράπεζας ήταν 41% υψηλότερα σε σύγκριση με το β΄τρίμηνο του 2019, στα 13,3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Marketwatch τα έσοδα που προήλθαν από τις συναλλαγές μετοχών ήταν 2,94 δισ. δολάρια που ήταν και το καλύτερο τρίμηνο των 11 τελευταίων ετών.

Παράλληλα τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες «αποταμιεύουν» 28 δισ. δολάρια για να καλύψουν πιθανά κόκκινα δάνεια, λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η JPMorgan, η Citigroup και η Wells Fargo «έβαλαν στην άκρη» περί τα 28 δισ. δολάρια, συνολικά, από τα έσοδα του β' τριμήνου, για να έχουν ρευστότητα σε περίπτωση που εκτιναχθούν τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών τους, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το σενάριο αυτό φαίνεται να είναι αρκετά πιθανό, σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, όπως αναφέρει το Business Insider.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σενάριο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο, ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2008, κατά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που κράτησε σχεδόν μια δεκαετία.

Δείκτες

Ειδικότερα, μετά τις 17:00, κατά 0,87% ενισχύεται ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 26.867 μονάδες, κατά 0,78% ενισχύεται ο S&P 500 στις 3.223 μονάδες, ενώ κέρδη 0,64% καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.559 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider