Ούτε η έγκριση του «πακέτου» των 2 τρισ. δολαρίων καθησύχασε τη Wall

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ούτε η έγκριση του «πακέτου» των 2 τρισ. δολαρίων καθησύχασε τη Wall
Η ραγδαία εξάπλωση του Covid-19 στις ΗΠΑ, έβαλαν τέλος στο «ράλι» της Wall. Πάνω από 900 μονάδες έχασε ο Dow Jones.

Βαριές απώλειες κατέγραψε η Wall Street την Παρασκευή βάζοντας τέλος στο τριήμερο «ράλι». Οι πωλητές κέρδισαν την μάχη στην αγορά παραβλέποντας την έγκριση του πακέτου των 2 τρισ. δολαρίων από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η ισχυρή γυναίκα του «στρατοπέδου» των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είχε αναφέρει ήδη από την Πέμπτη πως θα σημειωθεί μια μεγάλη νίκη, αναφερόμενη στο δημοσιονομικό πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων του Λευκού Οίκου.

Πλέον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βάλει τις τελικές υπογραφές ώστε να τεθούν υπό εφαρμογή τα μέτρα.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, εκ των οποίων 50 δισ. δολαρίων θα δωθούν για υποστήριξη στις αεροπορικές εταιρείες

Παράλληλα πάνω από 350 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν το υγειονομικό σύστημα και τα νοσοκομεία. Στα μέτρα έχει γίνει ειδική διευκρίνιση ώστε όσες επιχειρήσεις λάβουν δανειοδοτήσεις να μην μπορούν να προβαίνουν για ένα χρόνο σε επαναγορές μετοχών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ιταλία και πλέον είναι η χώρα του κόσμου η οποία μετράει τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφουν δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και της εφημερίδας The New York Times.

Οι ΗΠΑ, που έχουν γίνει πλέον η χώρα όπου η πανδημία εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, καταμετρούν τουλάχιστον 82.404 κρούσματα, σύμφωνα με τους αριθμούς του Τζονς Χόπκινς.

Η νόσος Covid-19 που προκαλείται από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 μπορεί να σκοτώσει περισσότερους από 81.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες και να εμφανίσει ενδείξεις υποχώρησης από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μία αρνητική συγκυρία για τη χώρα, που ξεπέρασε ακόμη και την Κίνα σε αριθμό κρουσμάτων.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones έχασε 915 μονάδες, διολισθαίνοντας κατά 4,06% στις 21.636 μονάδες, κατά 3,37% κατέγραψε απώλειες ο S&P 500 στις 2.541 μονάδες, ενώ πτώση 3,79% κατέγραψε ο Nasdaq στις 7.502 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider