Ακραίες μεταβολές στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακραίες μεταβολές στη Wall Street
Συνεχίζουν να καταγράφονται απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή.

Συνεχίζεται για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση η «βουτιά» στη Wall Street, με τους επενδυτές να πιάνουν το νήμα από την Πέμπτη και να επιδίδονται σε νέο sell off.

«Πρόκειται για τη χειρότερη εβδομάδα των διεθνών αγορών από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση», γράφουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, παρακολουθώντας τις συνθήκες… κραχ που επικρατούν στα χρηματιστήρια από τη Δευτέρα.

«Οι κυριότερες αγορές του πλανήτη» περνούν σε τροχιά διόρθωσης, υπό το βάρος των φόβων πως θα εξελιχθεί σε πανδημία ο κοροναϊός», γράφει το CNBC, αποτιμώντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Στα ύψη φτάνει την Παρασκευή ο δείκτης VIX της Wall Street, γνωστός και ως δείκτης φόβου.

Ο δείκτης φόβου αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της χρηματιστηριακής αγοράς και αποτυπώνει την αναμενόμενη μεταβλητότητα της αγοράς για τις επόμενες 30 ημέρες. Την Παρασκευή, ο δείκτης φόβου ενισχύεται δραματικά, φτάνοντας στις 42,59 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 8,76%, από το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Δείκτες

Την Παρασκευή λίγο πριν τις 17:00 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 1,87%, στις 25.284 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,49% στις 2.934 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,62% στις 8.513 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider