Ολοταχώς προς νέα ρεκόρ η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοταχώς προς νέα ρεκόρ η Wall Street
Οι επενδυτές επιστρέφουν δυναμικά στην αγορά μετοχών λαμβάνοντας ώθηση από την μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ανοδικές κινήσεις καταγράφονται στη Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τον οικονομικό αντίκτυπο από τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την Τετάρτη οι νεκροί στην Κίνα εξαιτίας του κοροναϊού έφτασαν τους 2.004 σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας.

Παράλληλα, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί ακόμα 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια. Ενώ, αν υπολογισθούν και οι αυτόνομες περιοχές του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 74.185.

Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων (132) και των νέων κρουσμάτων (1.693) της επιδημίας καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης. Οι 116 νεκροί αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, τη μεγαλούπολη Ουχάν.

Υπό «έλεγχο» η κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο

Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 900 κρούσματα μόλυνσης και μόλις 5 θάνατοι σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές.

Δείκτες

Την Τετάρτη λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,31%, στις 29.320 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,30% στις 3.380 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,64% στις 9.794 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider