Η κρίση στη Μέση Ανατολή και το «ράλι» στο πετρέλαιο έριξαν τη Wall

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κρίση στη Μέση Ανατολή και το «ράλι» στο πετρέλαιο έριξαν τη Wall
Η κρίση στη Μέση Ανατολή δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές. «Ράλι» 12,25% για το μαύρο χρυσό τη Δευτέρα που διαπραγματεύεται στα 61,64 δολάρια.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά την επίθεση με drones κατά των εγκαταστάσεων της Saudi Aramcο.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να σταματήσει η άντληση ποσότητας πετρελαίου ίσης με το 5% της παγκόσμιας παραγωγής αργού, που οδήγησε στο μεγαλύτερο άλμα των τιμών του μαύρου χρυσού από το 1991, αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι «με το δάκτυλο στην σκανδάλη» έτοιμη για αντίποινα.

Την ευθύνη για την επίθεση, που έπληξε τη μεγαλύτερη παγκοσμίως μονάδα επεξεργασίας αργού πετρελαίου, ανέλαβε η οργάνωση των Χούτι, συμμάχων του Ιράν, που ελέγχει την πρωτεύουσα της Υεμένης. Το Ιράν αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνο για το χτύπημα και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο για έναν κανονικό πόλεμο.

Παράλληλα, το μάτι των επενδυτών είναι στραμμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed που ξεκινάει αύριο Τρίτη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία της ΕΚΤ στη μείωση των επιτοκίων και στο QE.

Στους δείκτες, ο Dow Jones διολίσθησε 0,12% στις 27.076,28 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,31% στις 2.997,94 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,28% για να τερματίσει στις 8.153.,54 μονάδες.

Την Δευτέρα, το αργό διαπραγματεύεται στα 61,64 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 12,25% και το μπρεντ από τα 68,46 δολάρια που είχα φτάσει με το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall έπεσε στα 67,88 δολάρια

.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider