Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα των επενδυτών στη Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα των επενδυτών στη Fed
Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι, σειρά έχει αυτή την εβδομάδα ο κεντρικός τρπαεζίτης των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Οριακές μεταβολές σημειώθηκαν στη Wall Street την Παρασκευή με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ για μια ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων συνοδευόμενη από QE.

Την Πέμπτη η ΕΚΤ προχώρησε σε μείωση των καταθετικών επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης, στο -0,50%, κηρύσσοντας παράλληλα την επανεκκίνηση του Προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) με αγορές ομολόγων 20 δισ. ευρώ μηνιαίως από την 1η Νοεμβρίου.

Τα μέτρα της ΕΚΤ θεωρούνται σήμα πως και η Fed θα ακολουθήσει το συγκεκριμενο δρόμο χάραξης οικονομικής πολιτικής.

Στο πεδίο των εμπορικών συνομιλιών, η ανακοίνωση του Πεκίνου να εξαιρέσει ορισμένα εισαγόμενα αμερικανικά αγαθά από τους πρόσθετους δασμούς που έχει ανακοινώσει, στα οποία περιλαμβάνονται η σόγια και το χοιρινό, δίνει αέρα αισιοδοξίας στις αγορές που προσδοκούν σύντομα στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 27.216,32 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε οριακή πτώση 0,08% στις 3.007,11 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,22% για να τερματίσει στις 8.176,71μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider