Τρίτο αρνητικό σερί για τις ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτο αρνητικό σερί για τις ασιατικές αγορές

Με αρνητικά πρόσημα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισαν οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με τους επενδυτές να δείχνουν απογοητευμένοι μπροστά στα εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ και να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα , ο ιαπωνικός Nikkei κινήθηκε πτωτικά κατά 0,36% στις 17.290,49 μονάδες, ο Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,21% στις 6.371,83 μονάδες ενώ ο ASX200 υποχώρησε κατά 0,63% κλείνοντας στις 5.187,70 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε απώλειες 0,27% κλείνοντας στις 2.956,81 μονάδες ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,42% στις 21.316,77 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη στο βιομηχανικό τομέα της Κίνας. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν 11,1 στα 86,52 δισ δολάρια το Μάρτιο. Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,4% το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με τα περσινά κέρδη την ίδια χρονική περίοδο του 2015, σημειώνει η Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία.

Από την άλλη μεριά, αυξητική κατά 5,2% ήταν η πορεία του χρέους της κινεζικής βιομηχανίας στα τέλη Μαρτίου, ενώ το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, τα κέρδη του βιομηχανικού τομέα αυξήθηκαν κατά 4,8%, αντιστρέφοντας τα αρνητικά αποτελέσματα επταμήνου.

Το Πεκίνο προσπαθεί να τονώσει την εσωτερική ζήτηση προϊόντων προκειμένου ν' αντισταθμίσει τις απώλειες στις κινεζικές εξαγωγές από την κρίση του ευρώ στην ΕΕ, αλλά και να δώσει νέα προοπτική στην ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα. Ωστόσο, η πραγματική οικονομία στην Κίνα υποφέρει από την έλλειψη οικονομικής ρευστότητας, μετά τις πρόσφατες περιπέτειες στο κινεζικό χρηματιστήριο.

Οι ανακοινώσεις της νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve την Τετάρτη και τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) την Πέμπτη. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της, ενώ οι αναλυτές είναι διχασμένοι για το αν η BOJ θα δρομολογήσει και νέα μέτρα χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας.

Στην Αυστραλία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία αποδείχθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αναζωπυρώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η Reserve Bank of Australia θα μπορούσε σύντομα να μειώσει τα επιτόκια της. Το δολάριο Αυστραλίας έκανε βουτιά 1,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider