Ποια μετοχή χαρίζει αποδόσεις 1.500% σε πέντε χρόνια!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια μετοχή χαρίζει αποδόσεις 1.500% σε πέντε χρόνια!
Με χρηματιστηριακή αξία 3,8 δισ. στερλινών, η Burford είναι η μεγαλύτερη μετοχή στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης του βρετανικού χρηματιστηρίου.

Είναι η μετοχή που… λατρεύουν να αγαπούν οι επενδυτές! Και όχι άδικα, αφού τα κέρδη της σπάνε όλα τα ρεκόρ!

Ο λόγος για τη μετοχή της Burford Capital, που μετρά άνοδο… 1.500% τα τελευταία πέντε χρόνια!

Σύμφωνα με ανάλυση της Bank of America, στοιχεία της οποίας παρουσιάζει το Bloomberg, κάθε επενδυτής ή fund που κατέχει μερίδιο στην Burford Capital, έχει κάθε λόγο να χαίρεται! Γιατί η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αποτελεί τη μοναδική μετοχή στην Ευρώπη που λαμβάνει, από όλους τους επενδυτές και αναλυτές, σύσταση «overweight».

Με χρηματιστηριακή αξία 3,8 δισ. στερλινών, η Burford είναι η μεγαλύτερη μετοχή στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης του βρετανικού χρηματιστηρίου. Και ναι, δεν είναι ψέμα, ότι μετρά κέρδη 1.500% (!) την τελευταία πενταετία.

«Αγοράστε τη μετοχή», συστήνουν, άλλωστε, επτά από τους οκτώ αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η εταιρεία είναι ηγέτιδα σε ένα νέο πεδίο. Εκείνο κατά το οποίο οι επενδυτές παρέχουν ρευστότητα στις νομικές επιχειρήσεις, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μια μήνυση ως αντάλλαγμα για μια χρηματική ανταμοιβή.

«Η Burford ηγείται της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται», δηλώνει ο Τζουλιάν Κέιν, διευθυντικό στέλεχος της BMO Global Asset Management. «Είναι μια εταιρεία που ξέρει ποιες νομικές υποθέσεις αξίζουν… κυνήγι γιατί μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά κερδοφόρες. Και η εταιρεία είναι αρκετά επιλεκτική και σωστή στις κινήσεις της. Αυτός είναι και ο λόγος που τα κέρδη της μετοχής της… σπάνε, πραγματικά, όλα τα ρεκόρ!», σχολιάζει ο Κέιν.

Η Burford ιδρύθηκε το 2009.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider