JP Morgan: Πού θα στηριχθεί το ράλι των αγορών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Πού θα στηριχθεί το ράλι των αγορών
Yπάρχει περιθώριο για άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων, αρκεί, όμως, να «πατήσει γκάζι» η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Άνοδο των διεθνών αγορών «βλέπει» για το προσεχές μέλλον η JP Morgan, θέτοντας ωστόσο μια βασική προϋπόθεση.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, υπάρχει περιθώριο για άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων, αρκεί, όμως, να «πατήσει γκάζι» η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Για την άνοδο των μετοχών διεθνών αγορών, ένας είναι ο παράγοντας που πρέπει να σταθούμε. Πρέπει να δρούμε πώς κινείται – και πώς αντιδρά στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών – η παγκόσμια οικονομία», σχολιάζουν οι αναλυτές της JP Morgan.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη εμφανίζονται θετικές, καθώς, όπως εξηγούν, «τα οικονομικά μεγέθη σε ΗΠΑ και Κίνα (οι δύο ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη) αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία».

Η αμερικανική τράπεζα εξηγεί επίσης, πως μπορεί οι συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας να διατηρούν «ζωντανή» την αβεβαιότητα στις αγορές, ωστόσο οι συνεχείς προσπάθειες για τερματισμό αυτών των εντάσεων αξιολογούνται θετικά.

«Εάν η παγκόσμια οικονομία ανταποκριθεί στις προσπάθειες για τόνωση της ανάπτυξης, τότε το ράλι των διεθνών αγορών είναι βέβαιο», εξηγούν οι αναλυτές της JP Morgan.

Τρεις κίνδυνοι

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, τρεις είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι που απειλούν την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, όπως παραδέχεται, αυτοί οι κίνδυνοι ήταν πιο έντονοι πέρυσι, παρά φέτος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Οι τρεις κίνδυνοι είναι οι εξής:

- η διαρκής ισχυροποίηση του δολαρίου

- η επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας

- η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

«Ολοένα και ενισχύεται η άποψη πως οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα διαρκέσουν για πολύ καιρό ακόμη. Όμως, η δέσμευση τόσο της Ουάσιγκτον, όσο και του Πεκίνου για συνεχείς διαπραγματεύσεις είναι θετικό στοιχείο. Ο κίνδυνος νούμερο 2 δεν εμπνέει την ίδια ανησυχία που ενέπνεε πέρυσι», σχολιάζουν ενδεικτικά οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider