«Μάχη» για τις 640 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» για τις 640 μονάδες στο Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εναρμονίζεται με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών.

«Μάχη» για τις 640 μονάδες δίνει στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο εναρμονίζεται με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 640,07 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 15 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,19 εκατ. ευρώ.

Ήδη από τη χθεσινή συνεδρίαση διαφάνηκε πως το κλίμα δεν έχει αλλάξει προς το θετικότερο στην εγχώρια κεφαλαιαγορά, η οποία στηρίζεται σε μεμονωμένες μετοχές για να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, την ίδια στιγμή που οι short θέσεις στις τραπεζικές μετοχές παραμένουν και οι όποιες αγοραστικές κινήσεις είναι αποκλειστικά βραχυπρόθεσμου ορίζοντα και συνήθως οι θέσεις ρευστοποιούνται εντός λίγων ημερών.

Αρνητικά στην τάση επιδρά η αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα, απότοκο της ευρύτερης ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,33% και το πενταετές ομόλογο απόδοση 3,4%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,28%) και της Eurobank (-2,50%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,02%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΠΕ +4,35% και Centric Συμμετοχών +4,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Byte Computer -3,81% και Πειραιώς -3,28%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider