Σε τροχιά απωλειών επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, καθώς η αγορά δεν έχει τα «καύσιμα» να κινηθεί υψηλότερα, ενώ το ερωτηματικό γύρω από το χρονοδιάγραμμα των περιοριστικών μέτρων επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα,

Έτσι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,02% στις 794,03 μονάδες με τον τζίρο στα 70,91 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,97% κατέγραψε ο FTSE 25 στις 1893,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με ισχυρότερες απώλειες 1,96% στις 476,10 μονάδες.

Για τις τράπεζες, η Εθνική έκλεισε με τις μεγαλύτερες απώλειες 3,53%, η Alpha Bank 2,36%, η Τράπεζα Πειραιώς 0,91% και η Eurobank στο 0,79%.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν και οι τίτλοι της Τέρνας Ενεργειακής στο -3,31% και του Ελλάκτωρα στο -2,78%. Αντίθετη πορεία για την Coca Cola στο +0,69% και του ΟΛΠ 0,96%.

Παράλληλα, η Eurobank Equities σε έκθεσή της προτείνει σταδιακή αύξηση της έκθεσης των επενδυτών στο ρίσκο σε ό,τι αφορά το ελληνικό χαρτοφυλάκιό τους, εν αναμονή της ανάκαμψης που θα καταγραφεί λόγω των εμβολίων. Για τους λόγους αυτούς τοποθετεί στα top picks τις μετοχές των ΟΠΑΠ (επωφελείται από το re-opening), ΔΕΗ (στοιχήματα αναδιάρθρωσης), ΕΧΑΕ (ελκυστικοί δείκτες αποτίμησης), Μυτιληναίο (συνδυασμός κυκλικών και αμυντικών χαρακτηριστικών).

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ξεχωρίζει τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας, δεδομένου του ισχυρού ισολογισμού της, που προσφέρει έναν σαφή τρόπο ανάκαμψης των κερδών, σε συνδυασμό με μια ελκυστική αποτίμηση. Παράλληλα, καθώς ενισχύεται η εμπιστοσύνη σε μια πορεία ανάκαμψης, η χρηματιστηριακή προτείνει τη στροφή σε μια πιο επιθετική διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου που θα περιλαμβάνει κυκλικά προσαρμοσμένους τίτλους όπως η Fourlis.