Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 860 μονάδες - «Βαρίδι» οι τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 860 μονάδες - «Βαρίδι» οι τράπεζες
Έχασε τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης τη Δευτέρα με τους επενδυτές να μην λαμβάνουν ώθηση από την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Αθήνα.

Στο «κόκκινο» έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα με το Γενικό Δείκτη να χάνει τις 860 μονάδες υπό το βάρος των τραπεζών που κινήθηκαν πτωτικά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 1,01% και στις 855,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,81 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,95% στις 2.124,65 μονάδες, ενώ με αρνητικό πρόσημο έκλεισε και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο 1,45% στις 1.173,16 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης διολίσθησε 1,87% στις 819,38 μονάδες. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έκλεισαν με απώλειες με την Τράπεζα Πειραιώς στο 3,83% την Alpha Bank 2,3%, την Εθνική Τράπεζα 1,15% και την Eurobank 1,14%.

Στην αναβάθμιση των ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, την Παρασκευή.

Ο οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα των τρίων εκ των τεσσάρων τραπεζών και συγκεκριμένα της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha Bank από «B-» σε «B», με θετικό το outlook από σταθερό, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς στο «B-», αναβαθμίζοντας ωστόσο το outlook της τράπεζας από σταθερό σε θετικό.

Η αγορά δεν έλαβε ιδιαίτερη ώθηση από την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπινγκ και τις 16 συμφωνίες που θα υπογραφούν στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ενώ πλέον αναζητά νέα «καύσιμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider