Εβδομαδιαία κέρδη 3,85% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαία κέρδη 3,85% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 847,36 μονάδες με απώλειες 0,35%. Η συνέχιση του ράλι στα ελληνικά ομόλογα δεν στάθηκε ικανή να τροφοδοτήσει την άνοδο και στις μετοχές.

Αδυναμία διατήρησης των 850 μονάδων έδειξε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Παρασκευής, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 847,36 μονάδες με απώλειες 0,35%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 57 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 28 σημείωσαν κέρδη, 34 σημείωσαν πτώση, και 55 ήταν αμετάβλητες.

Η συνέχιση του ράλι στα ελληνικά ομόλογα δεν στάθηκε ικανή να τροφοδοτήσει την άνοδο και στη μετοχική αγορά και πολλοί επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου υποχώρησε μέχρι το 1,534%, ενώ το δεκαετές ομόλογο έκλεισε με απόδοση 2,703%.

Η Eurobank έκλεισε στα 0,8480 ευρώ με απώλειες 1,34%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,48 ευρώ με άνοδο 1,27%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,67 ευρώ με απώλειες 0,89%.Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 3,1780 ευρώ με απώλειες 0,06%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή, Μάνο Χατζηδάκη, τεχνικά ο Γενικός Δείκτης μετά από μια σύντομη στάση για τις αναγκαίες ανάσες κατοχύρωσης κερδών συνέχισε ανοδικά φθάνοντας σε ένα ακόμα ετήσιο υψηλό.

«Πολύ δύσκολα ο Γενικός Δείκτης δεν θα δει το υψηλό των 895,64 μονάδων της 1ης Φεβρουαρίου του 2018, καθώς όλες οι τεχνικές ενδείξεις συναινούν σε συνέχιση της ανόδου καθώς δεν υπάρχουν ικανές αντιστάσεις από το πρόσφατο παρελθόν που να λειτουργούν ως πιθανά πεδία αύξησης της προσφοράς», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη βάση οι κινητοί μέσοι παραμένουν αγορασμένοι έχοντας αρκετό περιθώριο σε μια διόρθωση.

«Η νέα βάση ορίζεται πλέον στις 820 μονάδες, επίπεδο από το οποίο ξεκίνησε το τρέχον ανοδικό κύμα. Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο κίνησης: μικρής έκτασης διορθώσεις με χαρακτήρα κατοχύρωσης κερδών και συνέχιση της ανόδου προς νέα υψηλά έτους», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider