Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά το «ράπισμα» του Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά το «ράπισμα» του Eurogroup
Μουδιασμένο το Χρηματιστήριο μετά την «κίτρινη κάρτα» που έβγαλε το Eurogroup της Πέμπτης στην Ελλάδα.

Ήπια ανοδικά κινείται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κινείται κόντρα μεν στο πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, επιφυλακτικά δε μετά το «ράπισμα» από το Eurogroup της Πέμπτης, το οποίο αποδοκίμασε τις παροχές Τσίπρα και έστειλε σήμα κινδύνου στην Ελλάδα για αποκλίσεις από τους στόχους που θα πρέπει να διορθωθούν.

Ειδικότερα, στις 12:00, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 729,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,48%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,98 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,09%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(+1,79%), της ΔΕΗ(+1,48%), του ΟΤΕ (+1,24%), της Coca Cola HBC(+1,15%) και της Τιτάν (+1,05%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(-1,68%), της Grivalia Properties(-1,43%) και της Ελλάκτωρ(-0,79%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,41%) και των Προσωπικών Προϊόντων(+1,38%), μικρές απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(-0,20%).

Ανοδικά κινούνται 34 μετοχές, 13 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Q&R+9,76% και Δρομέας+3,81%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βογιατζόγλου Systems-21,08% και Περσεύς-6,10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider