Τραπεζική ώθηση στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζική ώθηση στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Με άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω αυξημένων τοποθετήσεων σε τραπεζικές μετοχές.

Με άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω αυξημένων τοποθετήσεων σε τραπεζικές μετοχές.

Πληροφορίες που ανέφεραν πως το σχέδιο που συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα κυβέρνηση και τράπεζες για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη χρήζει κατά τους θεσμούς σοβαρών διορθωτικών παρεμβάσεων, ερμηνεύτηκαν από τους επενδυτές θετικά, ήτοι ως παρέμβαση υπέρ των τραπεζών.

Θετικά στο κλίμα συνέβαλε και η συνεχιζόμενη πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Είναι χαρακτηριστικό πως η απόδοση του πενταετούς ομόλογου υποχώρησε στο 3,1%, στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη διαπραγμάτευσης του.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,2740 ευρώ με άνοδο 2,17%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,1160 ευρώ με άνοδο 1%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,79 ευρώ με άνοδο 1,02%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,5515 ευρώ με απώλειες 0,90%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 671,50 μονάδες με άνοδο 0,68%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 33,4 εκατ. ευρώ, Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 55, πτωτικά 41 και 20 ήταν αμετάβλητες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως θα απαιτηθεί υπέρβαση των 675 μονάδων, από τις οποίες διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών, με αυξημένο τζίρο, προκειμένου να κινηθεί άνω των 700 μονάδων το ΧΑΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider