Τη συμφωνία για τον νέο ν. Κατσέλη «γιορτάζει» το Χρηματιστήριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τη συμφωνία για τον νέο ν. Κατσέλη «γιορτάζει» το Χρηματιστήριο
Eκτιμάται ότι έκλεισε ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, ενώ θετική είναι και η αποτίμηση της ακύρωσης του «Titlos» για την Εθνική Τράπεζα.

Με… μερικές ημέρες καθυστέρηση απεικονίζεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό η θετική αποτίμηση της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν την περασμένη Πέμπτη κυβέρνηση και τραπεζίτες για το πλαίσιο προστασίας που θα διαδεχθεί τον Νόμο Κατσέλη.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε άνοδο 1,45% στις 664,61 μονάδες, με τον τζίρο ενισχυμένο για τα συνήθη δεδομένα στα 20 εκατ. ευρώ.

«Η αισιοδοξία ότι έκλεισε η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας παρέχει στήριξη στην αγορά, καθώς εκτιμάται ότι έκλεισε ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης», σχολιάζουν στο insider.gr χρηματιστές της Δεπόλας Χρηματιστηριακή.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καταγράφει άλμα 6% μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής για ακύρωση του swap «Titlos» με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία θεωρήθηκε πολύ θετική και για τις δύο πλευρές.

Ένας τρίτος θετικός παράγοντας είναι η προετοιμασία της κυβέρνησης για τη νέα έκδοση ομολόγου, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές προγραμματίζεται για τον Μάρτιο, με 10ετή διάρκεια και ύψος 2-3 δισ. ευρώ. Ενόψει της προοπτικής νέας επιστροφής στις αγορές, η απόδοση του 10ετούς καταγράφει πτώση σημειώνει 1,67% στο 3,76%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider