Τον νέο νόμο Κατσέλη αναμένει και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον νέο νόμο Κατσέλη αναμένει και το Χρηματιστήριο Αθηνών
Με κέρδη άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προσχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Με κέρδη άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προσχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλαδή για το νέο καθεστώς που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, ο οποίος λειτουργούσε ως «πλέγμα προστασίας» τα τελευταία εννέα χρόνια.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 653,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,11 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, 27 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά ομολόγων με το ομόλογο λήξης 2028 να καταγράφει απόδοση 4% και το ομόλογο λήξης 2023 να σημειώνει απόδοση 2,79%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ(+1,55%), της Σαράντης(+1,13%) και της Coca Cola HBC(+1,01%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,69%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +8,14% και Attica Bank+3,14%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -8,04% και Δρομέας-6,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider