Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών ελέω EKT και… ΑΝΕΛ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών ελέω EKT και… ΑΝΕΛ
Με πτώση, αλλά και μικρό τζίρο, άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με πτώση, αλλά και μικρό τζίρο, άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 641,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,02%. Ανοδικά κινούνται 9 μετοχές, 31 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,45 εκατ. ευρώ.

Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την επομένη ημέρα από τη διακοπή του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Το εγχώριο κλίμα επηρεάζουν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις σχετικά με την παραμονή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην κυβέρνηση, οι οποίες φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο εκλογών.

Στην αγορά ομολόγων το κλίμα είναι σταθεροποιητικό με το δεκαετές ομόλογο να σημειώνει απόδοση 4,24%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές Alpha Bank (-2,89%), της Aegean Airlines (-2,05%), της ΑΔΜΗΕ (-1,85%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-1,83%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,30%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Attica Bank +3,40% και Ιατρικό Αθηνών +1,02%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νάκας-10,00% και ΣΕΛΟΝΤΑ -3,50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider