Ράλι στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει στις συναλλαγές της Δευτέρας το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων, ενώ υποστηρικτικά συμβάλει και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Οι τράπεζες πρωταγωνιστούν της ανόδου ενώ και ο τζίρος των συναλλαγών είναι αυξημένος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 647,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,68%. Ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 12 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία για την τρίμηνη ανακωχή στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας, η βούληση της Ιταλίας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα χαμηλότερα του 2% το 2019 και οι θετικές ειδήσεις για τα μηνύματα από το Eurogroup τροφοδοτούν τη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και την αγορά ομολόγων.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,21%, από 4,26% στο κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,18%, από 3,26% στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,94%), της Εθνικής (+4,88%) και της Eurobank (+4,26%).

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως η αλλαγή τάσης επιβάλει την υπέρβαση των 660 μονάδων με μεγάλους όγκους, εξέλιξη που θα οδηγήσει προς τις 700 μονάδες το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,80%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Περσεύς+6,32% και Πειραιώς+5,94%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μοτοδυναμική-5,80% και Creta Farm-5,68%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider