Μίνι «ράλι» στο Χρηματιστήριο εν μέσω προσδοκιών για τις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίνι «ράλι» στο Χρηματιστήριο εν μέσω προσδοκιών για τις τράπεζες
Ευφορία επικρατεί την Πέμπτη σε Χρηματιστήριο και αγορά ομολόγων, εν μέσω προσδοκιών για λύση των προβλημάτων στις τράπεζες.

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη τόσο το Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως έρχονται «συντονισμένες» ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελληνικών τραπεζών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 614,78μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,93%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 33 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Θετικά στο κλίμα συμβάλει η έκθεση της Moody's για το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. O οίκος χαρακτήρισε ως πιστωτικά θετικό (credit positive) το πλάνο της κεντρικής τράπεζας, επισημαίνοντας ότι θα βελτιώσει την ποιότητα των assets των τραπεζών και της κεφαλαιακής τους βάσης.

Πρόσθετα υποστηρικτικά συμβάλει η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,27% και του πενταετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,2%.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κερδίζει 4,42%. Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Eurobank(+5,09%), Alpha Bank(+4,88%), η Εθνική (+4,11%) και η Πειραιώς (+2,52%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Εθνική με 3.227.233 και 711.172 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Eurobank με 1,650 εκατ. ευρώ και η Grivalia Properties με 1,388 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,28%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντραλότ +10,58% και Ιντερτέκ+10,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας-17,27% και Medicon-16,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider