Πετρέλαιο: Οι ελπίδες για το εμβόλιο αντισταθμίζουν την αύξηση των αποθεμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι ελπίδες για το εμβόλιο αντισταθμίζουν την αύξηση των αποθεμάτων
Την Τετάρτη το πρωί το αργό διαπραγματεύεται στα 46,01 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,90% και το μπρεντ στα 49,29 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,92%. 

Ώθηση δίνουν στο πετρέλαιο τα θετικά νέα για τα εμβόλια COVID-19 αύξησαν τις ελπίδες των επενδυτών για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, ξεπερνώντας τις ανησυχίες για ένα απροσδόκητο άλμα στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) δήλωσε την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποσταγμάτων των ΗΠΑ αυξήθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα (τα αποθέματα αργού σημείωσαν άνοδο κατά 1,14 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters οι οποίες έκαναν λόγο για πτώση κατά 1,42 εκατ. βαρέλια).

«Η αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ ώθησε τους επενδυτές σε χαλάρωση», δήλωσε ο Chiyoki Chen, επικεφαλής αναλυτής της Sunward Trading.

«Αλλά τα αισιόδοξα νέα σχετικά με την πρόοδο στην ανάπτυξη εμβολίων και τις ελπίδες για οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ από τον εκλεγμένο πρόεδρο, Τζο Μπίντεν, διατήρησαν τη συνολική αισιοδοξία της αγοράς», είπε, προβλέποντας ότι το μπρεντ και το αμερικανικό αργό θα κατευθυνθούν προς τα 50 δολάρια το βαρέλι αργότερα αυτό το μήνα.

Η Βρετανία άρχισε να εμβολιάζει μαζικά τον πληθυσμό της την Τρίτη σε μια παγκόσμια προσπάθεια που θέτει μία από τις μεγαλύτερες διοικητικές προκλήσεις στην ιστορία της ειρήνης.

Την Τετάρτη το πρωί (11:41 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 46,01 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,90% και το μπρεντ στα 49,29 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,92%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider