Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς ο Μπάιντεν διαβαίνει το κατώφλι του Λευκού Οίκου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς ο Μπάιντεν διαβαίνει το κατώφλι του Λευκού Οίκου
Ο Μπάιντεν αναδείχθηκε νικητής στον εκλογικό αγώνα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Άνοδο πάνω από 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς ο Τζο Μπάιντεν διαβαίνει το κατώφλι του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν αναδείχθηκε νικητής στον εκλογικό αγώνα για την προεδρία των ΗΠΑ την Κυριακή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχει μια ιδιότυπη πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ καθώς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει ισχυρά ερείσματα στη Γερουσία», όπως εκτιμά ο Michael McCarth, από την CMC Markets στο Σίδνεϊ και προσθέτει ότι:

«Το αποτέλεσμα είναι ιδανικό για την αγορά. Κανένα κόμμα δεν ελέγχει το Κογκρέσο, οπότε τόσο οι εμπορικοί πόλεμοι όσο και οι υψηλότεροι φόροι είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός της ημερήσιας διάταξης».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν και η ομάδα του εργάζονται για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ενώ νέα lockdown στην Ευρώπη με στόχο τη συγκράτηση της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 φαίνεται ότι ωθούν προς τα κάτω τις προοπτικές για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Ο Keisuke Sadamori, διευθυντής του IEA για τις αγορές ενέργειας και την ασφάλεια, δήλωσε στο Reuters ότι ο αντίκτυπος θα ήταν, ωστόσο, λιγότερο σοβαρός από ό, τι στις αρχές του έτους.

«Αναμένουμε ότι αυτή τη φορά για να υπάρξει χαμηλότερος αντίκτυπος από σε σχέση με την προηγούμενη φορά ... Αυτή τη φορά τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και μερικά από τα καταστήματα είναι ακόμα ανοιχτά», σημειώνει.

«Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ειδικότερα στις ΗΠΑ, εξετάζει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών με τεράστιο ενδιαφέρον», δήλωσε ο Sadamori.

«Εάν οι Δημοκρατικοί σκοπεύουν να μεταβούν σε μια ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εάν η Γερουσία παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων, τότε θα υπάρξουν εμπόδια σε αυτήν τη νομοθεσία. Το αποτέλεσμα πρέπει να το δούμε συνολικά», αναφέρει.

Την Δευτέρα το πρωί (9.26 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 38,13 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 2,67% και το μπρεντ στα 40,45 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 2,53%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider