Εκλογές ΗΠΑ: Σε άνοδο το πετρέλαιο εν μέσω της αβεβαιότητας του εκλογικού αποτελέσματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Σε άνοδο το πετρέλαιο εν μέσω της αβεβαιότητας του εκλογικού αποτελέσματος
Πέρα από την πολιτική, υπάρχουν αβεβαιότητες της ζήτησης στην Ευρώπη, δεδομένης της ευρύτερης επέκτασης των lockdown.

Άνοδο κατά περίπου 1% καταγράφει το πετρέλαιο το πρωί της Τετάρτης (9.25 ώρα Ελλάδος) εν μέσω της καταμέτρησης των ψήφων στις ΗΠΑ και ενός ασφούς, για την ώρα, εκλογικού αποτελέσματος. Το αργό καταγράφει άνοδο κατά 0,96% στα 38,02 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,01% στα 40,11 δολάρια.

Όπως φαίνεται, η διαδικασία θα είναι μακρά, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων προχωρά. Μέχρι στιγμής ο Τζο Μπάιντεν καταγράφει προβάδισμα εδρών στο σώμα των εκλεκτόρων, ωστόσο οι στοιχηματικές βλέπουν νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από 10% την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα παγκόσμια κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν και περισσότερα lockdown έπληξαν τις προοπτικές ζήτησης.

Περισσότερα lockdown θα μπορούσαν να θέσουν ανώτατο όριο στα κέρδη, καθώς η Ιταλία, η Νορβηγία και η Ουγγαρία ενίσχυσαν τους περιορισμούς, κάτι το οποίο επίσης έχουν κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και άλλες χώρες.

«Πέρα από την πολιτική, υπάρχουν αβεβαιότητες της ζήτησης στην Ευρώπη, δεδομένης της ευρύτερης επέκτασης των lockdown», δήλωσε ο Virendra Chauhan, αναλυτής του Energy Aspects στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider