Άνοδο στα 2.100 δολάρια μέχρι το 2021 αναμένει για τον χρυσό η Capital Economics

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδο στα 2.100 δολάρια μέχρι το 2021 αναμένει για τον χρυσό η Capital Economics
Ανάκαμψη του χρυσού αναμένει η Capital Economics μετά την διόρθωση του Σεπτέμβρη.

Παρά την πτώση που κατέγραψε πρόσφατα ο χρυσός, η Capital Economics εκτιμά πως το πολυτιμό μετάλλο θα κινηθεί υψηλότερα κατά το επόμενο έτος.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε από τον Μάρτιο έως τις αρχές Αυγούστου λόγω της πτώσης των αμερικανικών πραγματικών αποδόσεων, όπως μετράται από το Treasury Inflation Protected Securities (TIPS). Οι πραγματικές αποδόσεις μειώθηκαν κατά τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των ονομαστικών αποδόσεων και της αναζωογόνησης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, από τον Σεπτέμβριο, η τιμή του χρυσού έχει καταγράψει πτώση κάτω από τα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά στο πίσω μέρος ενός ισχυρότερου δολαρίου. Έτσι η Capital Economics εκτιμά πως η τιμή του χρυσού θα κινηθεί προς τα πάνω μέχρι το τέλος του 2021, καθώς οι πραγματικές αποδόσεις είναι χαμηλότερες, πράγμα που θα μπορούσε να επηρεάσει την αξία του δολαρίου.

Παράλληλα η Fed έχει ήδη δηλώσει ότι θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική της πολιτική τουλάχιστον έως το 2023 και ότι θα δεχόταν ένα πληθωρισμό πάνω από τον στόχο της. Επιπλέον, η ζήτηση για ETFs χρυσού είναι επί του παρόντος εξαιρετικά υψηλή, και, εάν ο COVID-19 δεν τεθεί υπό έλεγχο σύντομα, η ζήτηση ETF θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω, γεγονός που θα προσέφερε μια επιπλέον ώθηση στην τιμή του χρυσού.

Ως εκ τούτου, η Capital Economics εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί στα 2.000 δολάρια και 2.100 δολάρια ανά ουγγιά έως το τέλος του 2020 και το τέλος του 2021, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider