«Βουτιά» 7% καταγράφει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 7% καταγράφει το πετρέλαιο
Το αργό καταγράφει πτώση κατά 7,79% στα 36,76 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο τους σε διάστημα άνω των δύο μηνών την Τρίτη, καθώς πιέζονται από τα αρνητικά σενάρια σχετικά με την ανάκαμψη της ζήτησης.

Την Τρίτη το απόγευμα (17.11 ώρα Ελλάδος) το αργό καταγράφει πτώση κατά 7,79% στα 36,76 δολάρια και το μπρεντ κατά 5,14% στα 39,85 δολάρια.

Τα στοιχεία για τη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ και την Κίνα ανησυχούν τους επενδυτές καθώς η ζήτηση παραμένει αναιμική ενώ ο ΟΠΕΚ + ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή.

«Αυτή τη στιγμή η αγορά επιστρέφει στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Eugen Weinberg, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων στην Commerzbank.

Ένα ενισχυμένο δολάριο ασκεί επιπλέον πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου. Ο Δείκτης WSJ, που παρακολουθεί το νόμισμα των ΗΠΑ έναντι ενός καλαθιού άλλων νομισμάτων, κέρδισε 0,4%, καθιστώντας τα εμπορεύματα που αγοράζονται και πωλούνται σε δολάρια πιο ακριβά για αγοραστές εκτός των ΗΠΑ.

Η πίεση στις τιμές είναι πιθανό να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, ανέφεραν οι αναλυτές. Ένας λόγος είναι ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του βρίσκονται σε καλό δρόμο για να χαλαρώσουν τις ιστορικές περικοπές παραγωγής που επέβαλαν αυτή την άνοιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider