Πετρέλαιο: Οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας επανέρχονται ως μοχλός πίεσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας επανέρχονται ως μοχλός πίεσης
Την Τετάρτη το πρωί το αργό διαπραγματεύεται στα 33,87 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,40% και το μπρεντ στα 35,63 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη λόγω της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την ταχύτητα ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων. Παρά την αισιοδοξία που δημιουργεί η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας δυναμιτίζουν την όποια θετική εξέλιξη.

Η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της τιμής για την τιμή του brent στο τέλος του έτους στα 40 δολάρια το βαρέλι, επικαλούμενη μια ταχύτερη από την αναμενόμενη εξισορρόπηση της παγκόσμιας ζήτησης και προσφοράς πετρελαίου.

«Αναμένουμε ότι η ζήτηση θα ανακάμψει στα 97 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 4ο τρίμηνο, καθώς οι οικονομίες εξέρχονται από το lockdown», ανέφερε η τράπεζα.

Η τράπεζα αναμένει περαιτέρω ότι η προσφορά θα μειωθεί προς το τέλος του έτους τόσο από την πλευρά του ΟΠΕΚ όσο και από την πλευρά κρατών εκτός του καρτέλ.

Την Τετάρτη το πρωί (11.29 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 33,87 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,40% και το μπρεντ στα 35,63 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,49%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider