Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα εν μέσω της αισιοδοξίας για εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου brent καταγράφουν άνοδο κατά 0,11% στα 63,37 δολάρια το βαρέλι και οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξάνονται κατά 0,12% στα 57,79 δολάρια το βαρέλι.

Ο 16μηνος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου  επιβράδυνε την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο και ώθησε τους αναλυτές να μειώσουν τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου, δημιουργώντας ανησυχίες ότι το 2020 θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα "κενό" προσφοράς.

«Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν "εποικοδομητικές συνομιλίες" για το εμπόριο το Σάββατο, ανέφεραν τα κινεζικά Μέσα ενημέρωσης.

«Βραχυπρόθεσμα, οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και η συνάντηση του ΟΠΕΚ στις αρχές Δεκεμβρίου είναι τα δύο βασικά γεγονότα παρακολουθούν οι έμποροι πετρελαίου», δήλωσε η Margaret Yang, αναλύτρια στην CMC Markets.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένεται να μειωθεί η ζήτηση πετρελαίου για το 2020, υποστηρίζοντας την άποψη των συμμετεχόντων στην αγορά ότι υπάρχει περίπτωση για τον όμιλο και για άλλους παραγωγούς όπως η Ρωσία - συλλογικά γνωστοί ως OPEC + - να διατηρηθούν τα όρια της παραγωγής που εισήχθησαν για να αντιμετωπιστεί η υπερπροσφορά.