Κατεύθυνση αναζητά το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατεύθυνση αναζητά το πετρέλαιο
Οι τιμές των ακατέργαστων προϊόντων υποστηρίζονται από τις περικοπές της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Μεικτές τάσεις καταγράφονται στη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς οι τιμές από την μία πλευρά λαμβάνουν ώθηση από τα στοιχεία που καταδεικνύουν μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων ενώ από την άλλη οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στις τιμές 69,11 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,49%.

Οι τιμές των ακατέργαστων προϊόντων υποστηρίζονται από τις περικοπές της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και άλλους μεγάλους παραγωγούς καθώς και από την πτώση των προμηθειών από το Ιράν, αλλά τα σημάδια κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας δημιουργούν ανησυχίες σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή η πτώση είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τα 900.000 βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην OANDA στη Νέα Υόρκη, εκτιμά ότι το αργό θα αρχίσει να σταθεροποιείται ενώ οι τιμές εξακολουθούν να υποστηρίζονται από τη συνολική στενότητα του εφοδιασμού.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των ακατέργαστων προϊόντων αυξήθηκαν κατά περίπου 30% από την αρχή του έτους, όταν ο ΟΠΕΚ +, που περιλαμβάνει και τη Ρωσία, αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider