Σε άνοδο ο χρυσός - Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.400 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε άνοδο ο χρυσός - Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.400 δολάρια
Οι Κεντρικές Τράπεζες φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς αγοράζουν χρυσό με ρυθμούς που δεν είχαμε δει εδώ και 50 χρόνια.

Σχεδόν δεδομένη θεωρείται η σταθερή άνοδος στην αξία του χρυσού μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τις δηλώσεις ειδικών στο CNBC, οι αποίοι αποδίδουν την ανοδική πορεία στην αβεβαιότητα που προκαλούν οι διεθνείς εξελίξεις αλλά και στη στάση της Fed όσον αφορά τα αμερικανικά ομόλογα.

Παράλληλα, οι Κεντρικές Τράπεζες φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς αγοράζουν χρυσό με ρυθμούς που δεν είχαμε δει εδώ και 50 χρόνια, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστούν τα αποθεματικά τους, χωρίς να επηρεάζονται από το συνάλλαγμα.

Οι ανησυχίες των τραπεζών και των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία, με φόντο τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και τον «αναμενόμενο» εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Ευρώπης συμβάλλουν στο αβέβαιο κλιμα και ενισχύουν την αγορά χρυσού.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι τιμές του χρυσού κινούνταν στα 1.286 δολάρια στη συνεδρίαση της Τρίτης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα μάλιστα με την INTL FCStone, αυθεντία για τα πολύτιμα μέταλα, με βάση τη Σιγκαπούρη, οι τιμές του χρυσού τον τελευταίο καιρό έχουν κολλήσει μεταξύ των 1.217 και των 1,330 δολαρίων, όμως αυτό αλλάζει.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας, «στο δεύτερο μισό του 2019 οι τιμές αυτές θα σημειώσουν άνοδο και δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 1.400 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider