Ανοδικές τάσεις για το πετρέλαιο - Στάση αναμονής για την αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικές τάσεις για το πετρέλαιο - Στάση αναμονής για την αγορά
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας συγκρατεί τις τιμές.

Σταθερά γύρω από τα 68 δολάρια το βαρέλι κινείται το μπρεντ την Τετάρτη το πρωί εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για την παραγωγή στις ΗΠΑ.

Αν και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αργά την Τρίτη δήλωσε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, (ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών), η αγορά αναμένει τα επίσημα στοιχεία προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τους αριθμούς απογραφής απόψε. Εάν παρατηρήσουμε μια πτώση, θα μπορούσαμε να δούμε μια απότομη κίνηση ψηλότερα », δήλωσε ο Jeff Halley, αναλυτής της OANDA.

«Φαίνεται ότι έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση ισορροπίας μετά την πρόσφατη πρωτοποριακή κίνηση (μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ) και αναμένουμε να δούμε κάποια νέα ώθηση στην κατεύθυνση των τιμών», προσθέτει εκτιμώντας την μελλοντική πορεία των τιμών.

Ωστόσο, η αγορά πετρελαίου για την ώρα παραμένει σε στάση αναμονής προκειμένου να δει την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας ενώ πιέσεις στην τιμή αναμένεται ότι θα ασκήσουν και τα δεδομένα για την οικονομική ανάπτυξη σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider