Ο κίνδυνος ύφεσης δεν τρομάζει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κίνδυνος ύφεσης δεν τρομάζει το πετρέλαιο
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές της προσφοράς από την πλευρά του ΟΠΕΚ + και τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και της Βενεζουέλας, ενώ ενισχυτικά στην τιμή εξακολουθούν να λειτουργούν τα σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας.

Διεθνείς αναλυτές αναφέρουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ήταν ακόμη υψηλότερες αν δεν υπήρχε ο φόβος της οικονομικής ύφεσης και της πιθανής μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων.

«Ο κίνδυνος ύφεσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα της Saxo Bank.

Τα δεδομένα βιομηχανικής παραγωγής από την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική δείχνουν μια απότομη οικονομική επιβράδυνση.

«Η παγκόσμια παραγωγή υποχώρησε στο 1% το περασμένο τρίμηνο και οι δείκτες δείχνουν να φτάσουν στο ίδιο ποσοστό αυτό το τρίμηνο», εκτιμά η JPMorgan Chase Bank.

Την Τρίτη το πρωί (10.26 ώρα Ελλάδος), η τιμή του αργού καταγράφει άνοδο κατά 1,09% στα 59, 46 δολάρια και η τιμή του μπρεντ διαπραγματεύεται στα 67,58 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,55%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider