Πετρέλαιο: Η συρρίκνωση των αποθεμάτων κρατά ψηλά την τιμή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η συρρίκνωση των αποθεμάτων κρατά ψηλά την τιμή
Σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο.

Πτώση καταγράφουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου την Πέμπτη χωρίς ωστόσο αυτό να αναιρεί ότι ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Οι τιμές παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους λαμβάνοντας υποστήριξη από την απότομη συρρίκνωση των παγκόσμιων αποθεμάτων, τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ και κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε βασικούς παραγωγούς όπως είναι το Ιράν και η Βενεζουέλα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της ανέφερε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κυμάνθηκε στα 11,9 βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο και ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο του Ιανουαρίου. Ο ΟΠΕΚ εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική περικοπών στην παραγωγή ενώ παράλληλα οι εξαγωγές από Ιράν και Βενεζουέλα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις συντηρούν το κλίμα αβεβαιότητας και δεν επιτρέπουν στις τιμές να ξεπεράσουν την οροφή των 70 δολαρίων. «Γιατί οι τιμές δεν καταγράφουν ένα νέο ράλι; Θεωρούμε ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας επικρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το πετρέλαιο», εκτιμά ο Tamas Varga, αναλυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας PVM.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (14.32 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 59,84 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,65% και το μπρεντ στα 68,19 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider