Πετρέλαιο: Αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης παρά τις υψηλές τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης παρά τις υψηλές τιμές
Σε υψηλά επίπεδα κινούνται την Τρίτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Σε υψηλά επίπεδα κινείται το πετρέλαιο την Τρίτη (15.45 ώρα Ελλάδος) λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ αλλά και τις αισιόδοξες προβλέψεις μεγάλων τραπεζών ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις.

Το μεσημέρι της Τρίτης (15.45 ώρα Ελλάδος) το brent διαπραγματεύεται στα 67,80 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,38% και το αμερικανικό αργό στα 59,28 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,32%.

Ο «μαύρος χρυσός» ενισχύεται καθώς το καρτέλ μαζί με μια ομάδα μη συνδεδεμένων παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστής ως OΠΕΚ +, αποφάσισαν περικοπές στην παραγωγή για να σταματήσουν την απότομη πτώση των τιμών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, όταν οι αγορές πιέστηκαν από την αύξηση της παραγωγής καθώς και από την οικονομική επιβράδυνση.

«Η συμφωνία του ΟΠΕΚ + έχει φέρει σταθερότητα στις τιμές του αργού πετρελαίου», δήλωσε ο Alfonso Esparza, αναλυτής στην OANDA.

Οι τιμές υποστηρίχθηκαν περαιτέρω από τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν και τη Βενεζουέλα, ανέφεραν παράγοντες της αγοράς.

Εκτός του ΟΠΕΚ, οι αναλυτές βλέπουν την παραγωγή αργού πετρελαίου ΗΠΑ, η οποία έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τις αρχές του 2018, να φθάνει τα περίπου 12 εκατομμύρια βαρέλια, καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο (και να βρίσκεται μπροστά από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία).

Όσον αφορά στη ζήτηση, εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία ότι η οικονομική επιβράδυνση θα διαβρώσει την κατανάλωση πετρελαίου.

Η τράπεζα Merrill Lynch δήλωσε σε σημείωμά της ανέφερε ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι παρουσιάζουν καθοδική τάση και ότι προβλέπεται αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2019 και κατά 1,15 εκατ. το 2020.

Παράλληλα εκτιμά ότι το brent θα κυμανθεί στα 70 δολάρια και το WTI στα 59 δολάρια το 2019 και στα 65 και 60 δολάρια αντίστοιχα το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider