Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο
Οι αρνητικές προβλέψεις για την οικονομία επηρεάζουν τους επενδυτές.

Άνοδο η οποία ξεπερνά το 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς η παραγωγή πετρελαίου έχει μειωθεί στον ΟΠΕΚ και την Ρωσία. Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το γεγονός ότι οι αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζήτηση και να οδηγήσουν σε νέο ράλι τιμών.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφονται στα 59,80 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 81 σεντς ή 1,4%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν άνοδο κατά 70 σεντς ή 1,4% στα 51,21 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Νοέμβριο επέβαλαν εκ νέου κυρώσεις κατά των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν. Παρόλο που η Ουάσιγκτον χορήγησε απαλλαγές από κυρώσεις στους μεγαλύτερους πελάτες του Ιράν, κυρίως στην Ασία, οι εξαγωγές της χώρας της Μέσης Ανατολής σημειώνουν πτώση από τότε.

«Οι εξαγωγές του Ιράν έχουν ήδη μειωθεί δραματικά και πιθανότατα να παραμείνουν γύρω στα 1,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2019, δηλαδή 1,3 εκατομμύρια bpd κάτω από το μέσο όρο του 1H18», ανέφερε η HSBC στις προβλέψεις της για το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider