Πετρέλαιο: Μετά το πρώτο τρίμηνο αναμένεται ισορροπία στην αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Μετά το πρώτο τρίμηνο αναμένεται ισορροπία στην αγορά
Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή.

Υποχωρούν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω των ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομίας και των ενδείξεων οικονομικής ύφεσης και στις ΗΠΑ μετά από την Ασία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό διαμορφώνονται στα 46,71 δολάρια το βαρέλι μειωμένα κατά 35 σεντς ή κατά 0,7% και τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent σημειώνουν επίσης πτώση κατά 38 σεντς, ή 0,7%, στα 55,57 δολάρια το βαρέλι. Τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών (ISM) την Πέμπτη έδειξαν επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Αμερική εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καθώς ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα, οι πτωτικές τιμές των μετοχών και η αυξανόμενη αβεβαιότητα άρχισαν να επιβαρύνουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου .

Παρ' όλα αυτά, οι έμποροι ανέφεραν ότι οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να λάβουν κάποια στήριξη καθώς οι περικοπές εφοδιασμού που ανακοίνωσαν στα τέλη του περασμένου έτους ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία αρχίζουν πλέον να τίθενται σε εφαρμογή.

Η προσφορά από την πλευρά του ΟΠΕΚ μειώθηκε κατά 460.000 βαρέλια την ημέρα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, φθάνοντας τα 32,68 εκατομμύρια , σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλα μη μέλη (τα οποία απαρτίζουν τον OΠΕΚ + ) συμφώνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο να μειώσουν την προσφορά κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2019 έναντι των επιπέδων του Οκτωβρίου 2018. Το μερίδιο του OΠΕΚ στην περικοπή αυτή είναι 800.000 βαρέλια.

«Αν ο ΟΠΕΚ τηρήσεις τις δεσμεύσεις του για τα συμφωνημένα επίπεδα παραγωγής μαζί με τους εταίρους εκτός ΟΠΕΚ, θα χρειαστούν 3-4 μήνες για να αντιμετωπιστούν τα πλεονάζοντα αποθέματα», ανέφερε στέλεχος της εταιρείας FGE.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider