«Τρενάκι του τρόμου» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρενάκι του τρόμου» το πετρέλαιο
«Από τα ψηλά στα χαμηλά» κινείται η τιμή του πετρελαίου μέσα σε ελάχιστες ώρες θυμίζοντας «τρενάκι του τρόμου» και δημιουργώντας σύγχυση στις αγορές.

«Από τα ψηλά στα χαμηλά» κινείται η τιμή του πετρελαίου μέσα σε ελάχιστες ώρες θυμίζοντας «τρενάκι του τρόμου» και δημιουργώντας σύγχυση στις αγορές και τους επενδυτές για το τι μέλλει γενέσθαι με την τιμή του «μαύρου χρυσού».

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από το 1% την Πέμπτη μετά την ανάκαμψη του 8% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για την επιδείνωση της προσφοράς και οι ανησυχίες για μια εξασθενημένη παγκόσμια οικονομία πιέζουν τις τιμές,

Το αργό τύπου brent σημειώνει πτώση κατά 1,3%, στα 53,77 δολ. το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται κατά 50 σεντ χαμηλότερα στα 45,72 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά έκτοτε μειώθηκαν σχεδόν 40% και τώρα πλησιάζουν τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές, λέγοντας ότι η αγορά θα είναι πιο σταθερή το πρώτο εξάμηνο του 2019 λόγω της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για μείωση της παραγωγής.

Ωστόσο, παρά τη διαβεβαίωση του Nόβακ ο επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, Ιγκόρ Σετσίν, προέβλεψε μια τιμή πετρελαίου γύρω στα 50- 53 δολάρια το 2019, η οποία είναι πολύ χαμηλότερη από το τετραετές υψηλό των 86 δολαρίων στο οποίο έφθασε τον Οκτώβριο και αρκετά χαμηλότερη από τις προβλέψεις των διεθνών αναλυτών για μια τιμή μεταξύ 65-70 δολαρίων το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider