Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο εν όψει περικοπών από τον ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο εν όψει περικοπών από τον ΟΠΕΚ
Άνοδο άνω του 2% καταγράφει το πετρέλαιο την Τρίτη.

Άνοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βιέννη. Βασικό θέμα που θα απασχολήσει τα μέλη του καρτέλ και εν συνεχεία και άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες όπως είναι η Ρωσία είναι η συμφωνία για μείωση της παραγωγής. Τις τελευταίες εβδομάδες η τιμή κατέγραψε πτωτικό σερί εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και ανησυχιών για υπερβάλλουσα προσφορά πετρελαίου λόγω αύξησης της αμερικανικής παραγωγής.

Την Τρίτη, η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο άνω του 2%, επεκτείνοντας τα κέρδη της ενόψει των αναμενόμενων μειώσεων στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ. Το πετρέλαιο μπρεντ σημειώνει επίσης άνοδο 1,55 δολαρίων ή 2,5% στα 63,24 δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει η ανάγκη για σημαντικές μειώσεις στην παραγωγή από τον Ιανουάριο, αλλά έχει δεχθεί πιέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να βοηθήσει να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία με χαμηλότερες τιμές πετρελαίου.

Κάτι που πιθανόν περιπλέκει την όποια απόφαση του ΟΠΕΚ είναι η κρίση αναφορικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο. Ο Τραμπ έχει στηρίξει τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παρά τις εκκλήσεις από πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στο Ριάντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider