Άνοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βιέννη. Βασικό θέμα που θα απασχολήσει τα μέλη του καρτέλ και εν συνεχεία και άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες όπως είναι η Ρωσία είναι η συμφωνία για μείωση της παραγωγής. Τις τελευταίες εβδομάδες η τιμή κατέγραψε πτωτικό σερί εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και ανησυχιών για υπερβάλλουσα προσφορά πετρελαίου λόγω αύξησης της αμερικανικής παραγωγής.

Την Τρίτη, η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο άνω του 2%, επεκτείνοντας τα κέρδη της ενόψει των αναμενόμενων μειώσεων στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ. Το πετρέλαιο μπρεντ σημειώνει επίσης άνοδο 1,55 δολαρίων ή 2,5% στα 63,24 δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει η ανάγκη για σημαντικές μειώσεις στην παραγωγή από τον Ιανουάριο, αλλά έχει δεχθεί πιέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να βοηθήσει να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία με χαμηλότερες τιμές πετρελαίου.

Κάτι που πιθανόν περιπλέκει την όποια απόφαση του ΟΠΕΚ είναι η κρίση αναφορικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο. Ο Τραμπ έχει στηρίξει τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παρά τις εκκλήσεις από πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στο Ριάντ.