Οριακά κέρδη στην εβδομάδα το πετρέλαιο - Εκτόξευση για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά κέρδη στην εβδομάδα το πετρέλαιο - Εκτόξευση για το φυσικό αέριο
Με άνοδο ολοκλήρωσαν την εβδομάδα ο «μαύρος χρυσός» και το φυσικό αέριο.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύτηκε το πετρέλαιο την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις προοπτικές για την προσφορά από τη Ρωσία ενόψει των περικοπών της παραγωγής, ενώ ζύγισαν και τις προοπτικές για την κινεζική ζήτηση.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 1,2%, φθάνοντας στα 76,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από μια σειρά απωλειών επτά ημερών έως τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 0,3%.

Τo Brent παράδοσης Απριλίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 1,2%, για να κλείσει στα 83,16 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία άνοδο 0,2%. Το Brent παράδοσης Μαΐου, το συμβόλαιο με τις περισσότερες συναλλαγές, ενισχύθηκε 1,1%, φθάνοντας στα 82,82 δολάρια το βαρέλι. Η βενζίνη παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 0,9% στα 2,359 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαρτίου έκανε άλμα 3,3% στα 2,796 $ το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου εκτινάχθηκε 5,9% στα 2,451 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με εβδομαδιαίο κέρδος 7,7%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mόσχα σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως από τον Μάρτιο καθώς αντιδρά σε έναν περαιτέρω γύρο πλαφόν και κυρώσεων από τη Δύση ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο χαμηλότερο επίπεδό του για το 2023 ο χρυσός - 4η σερί εβδομάδα απωλειών

Γιατί η ΕΚΤ έχει σταματήσει να αγοράζει... ελληνικά ομόλογα

Ευρωαγορές: Κλείσιμο εβδομάδας με απώλειες, υπό το βάρος των μάκρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider